Cookie och sekretesspolicy

Inledning

När du besöker vår webbplats samlas information om dig som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och annonser. Om du inte vill samla in sådan information ska du ta bort dina cookies och undvika ytterligare användning av webbplatsen. När du är i personlig kontakt med oss brevledes, via telefon eller sociala medier, samlar vi också information om dig.Nedan har vi utarbetat vilken information som samlas in, deras syfte och vilka tredje-parter som har tillgång till dem.

Cookies

Webbplatsen använder sig av ”cookies”, som är en textfil som lagras på din dator, surfplatta eller mobil. Detta för att hitta och komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod, t.ex. virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se instruktioner http://www.minacookies.com/allt-om-cookies/cookiehantering/

Om du tar bort eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och förekomma oftare. Dessutom kan du riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

Webbplatsen innehåller cookies från tredje-part, dessa omfattar:

  • Google Analytics samlar in data om bevola.se och analyserar användningen av webbplatsen.
  • Facebook Pixel för att rikta annonsering och mäta omvandlingar av våra annonser på Facebook.

Personlig information

Generellt

Personlig information är någon form av information som kan härledas till dig. När vi använder vår webbplats samlar vi in och bearbetar en mängd sådana uppgifter. Detta händer till exempel då du får tillgång till innehåll, anmäler dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller kund, övrigt användande av tjänster eller göra inköp på webbplatsen.

Vi samlar och bearbetar vanligtvis följande typer sav information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den utsträckning du uttryckligen samtycker till detta och själv skriver in information, behandlas dessutom: Namn, Titel, Företagsnamn, Telefonnummer, E-postadress, Adress och Betalningsinformation. Detta är kopplat till skapandet av inloggning eller inköp på Bevola webbshop.

När du är i personlig kontakt med oss – brevledes, via telefon eller sociala medier - samlar vi också information om dig. Vi använder personuppgifter för att fullgöra våra förpliktelser enligt kontrakt och avtal med kunder, partner och leverantörer. Vi samlar in namn, telefonnummer, titel och e-postadress samt ditt företags namn och kontaktuppgifter. Vi kan också samla in feedback, kommentarer och frågor från dig i kommunikation och aktiviteter som är relaterad till tjänsten, till exempel möten, telefonsamtal, dokument och e-post. Bevola samlar inte in eller behandlar några särskilda kategorier av personuppgifter, t.ex. offentliga unika identifierare eller känsliga personuppgifter.

Säkerhet

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder mot att dina uppgifter oavsiktligt eller olagligt raderas, publiceras, förloras, försämras eller kommer till kännedom för utomstående, missbrukas eller är i strid med lagstiftningen.

Ändamål

Informationen används för att identifiera dig som användare och visa vilka annonser som mest sannolikt är relevanta för dig, för att registrera dina inköp och betalningar och för att tillhandahålla de tjänster du begärt, till exempel att skicka ett nyhetsbrev. Dessutom använder vi informationen för att optimera våra tjänster och innehåll.

Personuppgifter som samlas in via korrespondens, telefon och sociala medier använder vi för att följa upp inkommande förfrågningar (kundsupport, e-postmeddelanden, chattar eller telefonsamtal). Dessutom kan vi skicka dig marknadsföringsmaterial som du har begärt. Det kan röra sig om information om våra produkter och tjänster, evenemang, aktiviteter och kampanjer. Denna kommunikation är prenumerationsbaserad och förutsätter ditt samtycke.

Lagringsperiod

Vi lagrar personuppgifter så länge vi anser att det är nödvändigt för att uppfylla syftet för vilket personuppgifterna samlades in, samtidigt som vi beaktar vårt behov av att kunna svara på dina frågor eller lösa eventuella problem, att kunna uppfylla rättsliga krav enligt gällande lagar, att kunna bemöta eventuella rättsliga anspråk/klagomål samt för skyddsändamål.

Det innebär att vi kan behålla dina personuppgifter under en rimlig tidsperiod efter din senaste kontakt med oss. När de personuppgifter vi har samlat inte längre behövs kommer de att raderas på ett säkert sätt. Vi kan behandla personuppgifter för statistiska syften, men då kommer dessa uppgifter att anonymiseras.

Offentliggörande av information

Data om din användning av webbplatsen, vilka annonser du får och klickar på, geografiskt läge, kön och ålderssegment etc. lämnas ut till tredje-part i den mån denna information är känd. Du kan se vilka tredje-parter det gäller i avsnittet ”cookies” ovan. Informationen används för att rikta annonsering. Dessutom använder vi ett antal tredje-parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje-parter behandlar endast information åt oss och får ej användas för deras egna ändamål. Offentliggörande av personlig information t.ex. namn och e-post etc. kommer endast ske om du har givit dit samtycke till det. Vi använder enbart data-behandlare i EU eller i länder som kan skydda dina uppgifter på ett korrekt sätt.

Insyn och klagomål

Du har rätt att veta vilken personlig information vi har om dig, du kan även invända mot användningen av informationen när som helst. Du kan återkalla ditt samtycke till att vi har informationen. Är informationen vi har om dig inkorrekt – har du rätt att få den förändrad eller borttagen. Förfrågan om detta kan göras på: privacy@bevola.dk. Har du synpunkter eller vill klaga på vårt sätt att behandla din personliga information, kan du även vända dig till Datainspektionen.

Utgivare

Webbplatsen ägs och publiceras av:

A/S BEVOLA
Huginsvej 22
4100 Ringsted
Telefon: 57 66 00 00
Email: privacy@bevola.dk


Information om cookies

En cookie är en liten textfil som vi lagrar på din dator för att hålla redan på vad som händer under ditt besök och att känna igen din dator. En cookie innehåller enbart text och innehåller inte virus.

Webbplatsens användning av cookies

Cookies krävs för att webbplatsen skall fungera. Cookies hjälper oss också att få en översikt på ditt besök, så att vi kontinuerligt kan optimera och rikta webbplatsen till era behov och intressen. T.ex. kan cookies komma ihåg vad du lagt i en eventuell kundkorg om du tidigare besökt sidan, om du är inloggad och vilket språk och valuta du skall se på webbplatsen. Vi använder även cookies för att rikta våra annonser till dig på andra webbplatser. I allmänhet används cookies som en del av vår tjänst för att visa innehåll som är mest relevant för dig.

Att avvisa eller radera dina cookies

Avvisa cookies: Du kan alltid avvisa cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Var du hittar inställningarna beror på vilken webbläsare du använder. Du bör dock vara medveten om att om du gör det finns det många funktioner och tjänster du inte kan använda, eftersom detta funktioner och tjänster förutsätter att webbplatsen kan komma ihåg de val du gör.

Du kan välja bort cookies från Google Analytics här.

Det är möjligt att välja bort några annonsnätverk som delar information över olika nätverk här.

Radera cookies: Cookies som du tidigare accepterat kan enkelt raderas. Om du använder en dator med en nyare webbläsare kan du ta bort dina cookies med hjälp av genvägstangenterna CTRL + SHIFT + DELETE. Om snabbtangenterna inte fungerar, eller om du använder MAC – börja med att undersöka vilken webbläsare du använder och sedan klicka på lämplig länk nedan. Kom ihåg – använder du flera olika webbläsare, behöver du ta bort cookies i alla.