facebook no-scripts
Bli sedd

BEVOLA lyser upp vägen

Vi arbetar hela tiden för att ha ett produktsortiment som är anpassat efter marknadens behov och önskemål. Därför har vi också ett mycket brett lampsortiment i hög kvalitet och snygg design som är anpassat efter vägarna i Europa och inte minst Norden.


Med tanke på de många valmöjligheterna kan det också vara svårt att avgöra vilka lampor man ska välja. Därför har vi skapat en liten guide om hur du väljer de lampor som passar just ditt behov. Det beror naturligtvis på vilka behov du har.


Men i allmänhet kan du fundera på följande:

  • Hur mycket belysning/lumen behöver du?
  • Ska ljuset ha stor spridning (flood)?
  • Eller ska det vara mer koncentrerat (spot)?
  • Hur ska de se ut? Design och form
  • Särskilda krav på ADR, IP-grad och liknande?EXTRALJUS

I Sverige och Finland krävs det inte längre att lamporna ska monteras parvis. Det finns inte heller någon gräns för maximal ljusstyrka.


Det du alltid ska tänka på är att lamporna uppfyller de godkännanden som lagen föreskriver. Extraljus ska ha ett ECE-R112-godkännande och bör även ha ett EMC:ECE-R10-godkännande, vilket betyder att lampan inte utstrålar elektromagnetisk strålning som kan störa andra elektroniska apparater som telefoner, radio och färdskrivare.ARBETSLAMPOR

När du ska välja arbetsbelysning är det också viktigt att tänka på om ljuset ska spridas (flood) eller vara mer koncentrerat (spot). Utöver detta kan det även vara en fördel att välja flera mindre lampor istället för en stor lampa, eftersom detta ger bättre ljustäckning och en behagligare upplevelse.


Andra saker du ska tänka på är om de ska vara synliga eller mer i det fördolda, samt vilken sorts kontakt lampan ska ha – Deutsch eller en kabel utan kontakt.


Ju mer pengar du lägger på en lampa, desto längre livslängd och bättre ljuskvalitet får du. Om du kör i en mycket kall miljö är det bra med en lampa med uppvärmd lins.


En av de sista sakerna du ska tänka på är vilken IP-kapsling du behöver. Ju högre IP-täthet på lampan, desto mer skyddad är den mot inträngning av damm och vatten.


Om du är osäker på vilken lampa som passar just ditt behov är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.BROSCHYR

Lampor


Du hittar vårt stora lampsortiment i vår webbutikken.


KONTAKT kundtjänst på tel. 0470 75 27 50 eller order@bevola.se. De är redo att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen som passar dina behov.