facebook no-scripts
Gör vägen säker och synlig med rätt lampor

LÅT LJUSET VISA DIG VÄG - GÖR VÄGEN SÄKER OCH SYNLIG MED RÄTT LAMPOR 

Det kan vara lite svårt att välja när det finns så många modeller att välja mellan. Ibland vet man precis vad man behöver. Oavsett är rätt belysning avgörande för trafiksäkerheten; det säkerställer synlighet, minimerar risker och följer lagstiftningen. BEVOLA har ett brett utbud av lampor på lager för snabb leverans, så det finns mycket att välja mellan.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vårt lamputbud för att anpassa det till marknadens behov och önskemål, samtidigt som vi säkerställer hög kvalitet och snygg design. Med det omfattande utbudet av lampor kan det också vara svårt att hitta rätt typ av lampa som passar dina behov bäst, och det finns många saker att vara uppmärksam på och överväga.

Vår kompetenta kundservice och säljare står redo att guida dig om du fortfarande är osäker.

ARBETSLAMPOR OCH FJÄRRLJUS
Både arbetslampor och fjärrljus är avgörande för att förbättra synligheten och säkerheten. Arbetslamporna är utformade för att ge ett intensivt och brett ljusfält, vilket ger förarna det extra ljus de behöver för att utföra arbetet effektivt och säkert.

I vårt utbud av arbetslampor hittar du många olika typer av lampor. Vissa av dem kan också köpas parvis, beroende på behovet. Det finns några saker du bör vara uppmärksam på när du väljer lampa, till exempel om ljuset ska kunna spridas eller vara mer koncentrerat. Ibland kan det löna sig att köpa flera mindre lampor i stället för en stor, eftersom det ger bättre ljustäckning och en mer behaglig upplevelse. Dessutom bör du överväga om lamporna ska vara synliga eller mer diskreta, samt vilken typ av kontakt de ska ha - ska det vara en Deutsch-kontakt eller en kabel utan kontakt.

I vårt fjärrljusprogram hittar du allt - vi har både korta, smala, långa, runda och fyrkantiga lampor. Fjärrljusen bidrar till extra ljus på vägen under exempelvis nattkörning och är ovärderliga när det gäller att förbättra synligheten på långa sträckor.

ANDRA TYPER AV LAMPOR
Förutom arbetslampor och fjärrljus har vi även markör-, positions-, bak-, dim- och varningsljus samt taklampor. Vi har med andra ord lampor för varje behov.

Markeringslampor är viktiga när det gäller att signalera lastbilens bredd och längd. De är vanligtvis placerade på sidan av lastbilen och varnar trafikanterna för fordonets dimensioner, vilket är särskilt viktigt vid omkörning och körning i tät trafik. De är med andra ord viktiga för att förhindra potentiella olyckor och undvika farliga situationer.

Andra lampor som dimljus, bakljus, varningsljus och blinkljus är alla mycket viktiga oavsett fordon och körförhållanden. De är nödvändiga för säkerheten både för förarna själva och för andra trafikanter. Dimljus är särskilt utformade för körning i dimmiga och dåliga väderförhållanden. De sänder ut ett brett, lågt placerat ljus, vilket ger förarna bättre möjlighet att reagera på eventuella hinder på vägen.

Varningsljus och blinkljus används särskilt vid nödsituationer eller vid olyckor. Det blinkande ljuset varnar andra trafikanter för farliga förhållanden på vägen.

SÄKERHET OCH PRESTANDA
De flesta av våra lampor är E-märkta certifierade, vilket garanterar att lamporna uppfyller de europeiska standarderna för kvalitet och säkerhet. Om du kör inom EU bör du därför prioritera lampor med E-märkning för att säkerställa att de är lagliga och uppfyller de nödvändiga standarderna.

Våra fjärrljus uppfyller till exempel godkännanden som lagen föreskriver, som ECE-R112 och EMC: ECE-R10 godkännanden. Detta innebär att ljuset inte sänder ut elektromagnetisk störning som kan störa andra elektroniska apparater som telefoner, radio och tachograf.

IP-skydd är också viktigt, eftersom det indikerar hur väl lamporna är skyddade mot inträngning av vatten och damm. Ju högre IP-täthet, desto bättre skydd för lamporna.

En annan viktig faktor är lumen. Lumen anger ljusstyrkan och intensiteten hos lamporna. När du väljer lampa bör du överväga den nödvändiga lumenstyrkan för att möta dina specifika behov. Till exempel krävs kraftigare arbetslyktor när du kör off-road eller på byggarbetsplatser, medan du kan ha mer användning av fjärrljus för bättre sikt på motorvägar över långa avstånd.

Det kan vara svårt att hitta rätt lampor, eftersom det finns många faktorer som spelar in. Genom att välja rätt typ av lampor och se till att de uppfyller lagstadgade krav, bidrar du till en säkrare körupplevelse för både förare och andra trafikanter. Så investera i pålitliga och kvalitetslampor som passar dina specifika behov och bidrar till att uppgradera säkerheten på vägarna.

Är du osäker på vilken lampa som passar bäst för dina behov, tveka inte att kontakta vår kundservice. De står redo att hjälpa dig att hitta rätt lösning.

KONTAKTA kundservice på 0470-75 27 50 eller order@bevola.se för mer information.