facebook no-scripts Assali Stefen

Assali Stefen

Assali Stefen är ett italienskt företag som grundades 1984, speciellt känt över hela världen för design, tillverkning och distribution av axlar och fjädring för släpvagnar, semitrailers och andra specialapplikationer. Produktionen präglas av kvalitetstänkande, närhet till kunderna och deras detaljerade önskemål. Flexibiliteten är stor och även möjligheterna till skräddarsydda lösningar betydligt enklare och effektivare.

2011 tog Assali Stefen över produktionen av ROR-axlar och utgör med den integrerade fjädringen grunden för hela konceptet. När axlarna är klara optimerar vi axlarna med en egen process som vi kallar CAAC (Computerised Axle Adjustment Concept). Produktutvecklingen tog fart hösten 2011 då den totala produktionen av ROR:s traileraxlar flyttades till Assali Stefen i Italien. Denna förändring öppnade möjligheter för en bredare teknisk utveckling och anpassning till våra nordiska förhållanden.

Axlarna är utrustade med bussningar, bromssköldar, stötdämpare, luftbälg och bromsar från Meritor, Haldex eller Knorr. De är även utrustade med glidpinnar i rostfritt stål, kassetthjullager eller koniska hjullager, och vid behov Wabcos ABS-sensor. Alla axlar granskar hjulvinkeln för toe-in och camber i CAAC-plattformen. Alla specifikationer finns med BevoGuard™ (automatisk konstant däcktrycksmätare), BevoAxls™ (integrerad axellyft i stötdämpare), BevoLift™ (luftopererade axellyftar i olika varianter).

Alla axlar kan levereras med olika spårvidder efter krav, teknisk utformning och med olika körhöjder från 150mm och uppåt. Styraxlar finns både som medspårande och tvångsstyrda. De kan utrustas med olika bromsutrustning och anpassas till olika externa styrsystem. Vi levererar många olika typer av axlar, såsom SL, TSA och SLX, TRC, LRC, TSA, TFC, LFC axlar.

Andra brands